Inici > Denúncies i Peticions > Ajudem a la Teresa

Ajudem a la Teresa

25/02/2014

Des d'Anti-Tòxics us voldríem fer arribar les últimes notícies que hem rebut de la nostra companya Teresa explicat en una carta per la nostra altra companya Isel, podeu llegir-la a continuació:

"Estimades companyes: 

El novembre passat vaig escriure la que seria la meva última carta per ajudar a la Teresa. Accions que han desestructurat meva vida i empitjorat la meva salut em dificulten seguir recolzant com vaig fer durant un intens any.  

Ella evita carregar-me amb qualsevol gestió, però donada la gravetat  aquesta iniciativa al seu costat. La cronificació del seu estat extrem en solitud em fa prendre la responsabilitat de comunicar la seva situació.

Aprofito aquesta ocasió per fer-vos arribar de la seva part l'entranyable agraïment als que l'ajuden o que en algun moment l'han ajudat i també als que han manifestat que desitjarien fer-ho i no poden.

Aquest ajut ha estat imprescindible per permetre que durant aquests mesos hagi pogut sobreviure d'alguna manera totalment sola, encara amb grans mancances intentant sobreposar-se a constants dificultats.

La supervivència diària amb la seva malaltia avançada és extenuant, a ella s'afegeixen els impediments en els tràmits, la incomprensió social, professional i la impossibilitat de frenar el ritme de treball amb multitud de gestions inesgotables com recórrer les ajudes oficials denegades aquests mesos, en part a la manca de reconeixement de la malaltia. 

Disculpeu-me per atrevir-me a suggerir la possibilitat d'aportacions per a ella, actualment molts i especialment els malalts estem patint i amb economies ajustades. 

Preguem el favor, si podeu passar aquesta carta als vostres contactes amb la intenció de trobar algú que pogués aportar de manera periòdica 5 o 10 euros al mes, els facin arribar aquesta petició. Qualsevol document que necessitin per avalar el cas, se'ls facilitarà.

Sabem que són temps difícils però potser algú tingui opció d'ajudar amb molt poc representaria tenir una esperança quan s'està en la manca del bàsic cada mes.

Resum vital de successos d'aquests mesos dels que tinc documents i constància:

A nivell oficial segueix sense ajudes.  

La dependència va ser concedida en grau 1 sense aportació econòmica ni ajuda a domicili.  

Segueix sobrevivint gràcies a l'ajuda alimentària que li enviem (encara insuficient), alguna aportació econòmica i alguna venda de pertinences.

Aquest hivern un incendi al 5 m de casa, amb flames de 25 m d'alt la va intoxicar amb el fum que no va poder evitar. 

Més tard va ser amb un oli caducat de 10 anys ja que no en tenia des de feia setmanes i les seqüeles tòxiques perduren en l'organisme que ja no pot recuperar. 

Des de llavors s'han intensificat les seves fortes crisis diàries, amb augment de tota la simptomatologia d'elevat dolor, inflamació, febre, diarrea crònica, problemes respiratoris, augmentant les seves intoleràncies fins i tot a aliments ecològics que abans tolerava.

A finals de maig l'impacte de les fumigacions amb insecticida d'una avioneta de la J. Andalucía sobre la seva zona rural han agreujat el seu estat. Es va fer sense avisar els habitants.

El seu dia transcorre entre les fortes crisis nocturnes i la seva enorme esforç diari per ignorar els efectes de les mateixes sense descans, forçant al límit el seu deteriorament, escometent jornades maratonianes de gestions interminables per intentar buscar sortides a la seva situació. Esforç que és insuficient i que no arriba a cobrir els aspectes que estan per atendre generats per la indigència, l'abandonament i la malaltia. 

El seu habitatge segueix cada mes pendent d'embargament. Temporalment un professional voluntari va intentar intervenir, però la família continua negant la seva malaltia i ha decidit no ajudar-la. Segueix buscant un voluntari per fer un últim intent de mediació amb la família. Si us plau si sabeu d'algú podeu comunicar-ho. Encara que no sigui expert, pot ser alguna persona amb comprensió del problema, algun domini de la comunicació i de conflictes familiars.

Algunes persones que la truquem, la sentim travessar el dolor per dedicar escolta profunda, lucidesa i amor malgrat el seu decaïment. Per telèfon sol semblar menys malalta del que està, acostumada a suportar sense queixa i sovint amb voluntat d'ajudar malgrat el seu estat. 

Jo he de interrogar en detalls per saber com és la tortura de la malaltia de la qual no vol parlar per no afectar, no es queixa si no és que jo indagui.

Constato el gran esforç de sobreposar-se a la gravetat de la seva situació i admiro la seva persistent treball interior per contrarestrar i alliberar l'horror que la té segrestada.

Lògicament, quan el dolor es fa insuportablement agut seu cos l'arrossega a la desesperació.

Comento aquestes vivències íntimes per comprendre una mica més el sentit d'aquesta petició, i el que suposaria disposar d'una mínima donació regular, que representaria una oportunitat de seguir amb vida i encara malalta pugui aportar a l'existència.

Sol·licitud d'ajuda:

* Si algú veu possible l'aportació 5 o 10 euros al mes, pot escriure a aquest correu per donar-vos les dades de sessió i informar del que necessiteu.

El més fàcil és el sistema de transferència periòdica per no preocupar tots els mesos d'ordenar l'ingrés. 

* Persones voluntàries per gestions senzilles a distància amb disposició amb tot allò que temps, necessitats i coordinar-se amb ella.

* Voluntari mediador familiar 

Agraïm la vostra paciència i desitgem Teresa i jo que vagin millorant les coses per a tots.

Moltes gràcies per la vostra ajuda. 

Una forta abraçada. 

Isel"

 


 

 

Per posar-vos en contacte amb la Teresa ens podeu escriure a antitoxics@antitoxics.org i nosaltres li farem arribar el vostre email de seguida que el rebem, i ja estareu en contacte directe amb ella. 

Moltes gràcies a tots i totes!!

Comentarios

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos