Certificats i etiquetes

 

ECOCERT


ECOCERT és un organisme de certificació orgànica fundat a França el 1991. Té la seva seu a Europa, però porta a terme inspeccions en més de 80 països, convertint-la en una de les  més grans organitzacions de certificació orgànica del món. Certifica principalment aliments i productes alimentaris, però també certifica cosmètics, detergents, perfums i tèxtils. Ha desenvolupat dos tipus d'avals: "Cosmètica eco" i "Cosmètica bio" que es diferencien en funció de l'origen dels ingredients. Els fabricants a més han creat una associació: COSMEBIO que agrupa tots els fabricants que disposen de la certificació Ecocert.


    
Oeko-Tex ® Standard 100 (tèxtils de confiança)


El Öko-Tex Standard 100 és un distintiu de caràcter europeu que garanteix l'absència de substàncies nocives en els productes tèxtils durant tot el seuprocés de transformació, fins arribar al consumidor final.

L'etiqueta Öko-Tex Standard 100 és concedida pels dotze Institutsd'Investigació Tèxtil associats a l'Associació Internacional. Aquesta Associaciótan sols admet com a membre a un Institut per país i AITEX (Associació d'Investigació de la Indústria Tèxtil) és el representant espanyol.
Gots (Global Organic Textile Standard)


Gots és un conjunt de normes específiques i voluntàries que certifiquen el procés a la cadena de producció (filat, teixit, tintura, etc.) dels materials i tèxtils orgànics, com ara el cotó o la llana, de peces de vestir i de llar. Contempla normes ambientals com són la prohibició de l'ús d'alteració genètica o de químics perillosos així com l'adequada gestió de les aigües residuals. Gots vetlla també per temes de caràcter social condemnant l'ús de la mà d'obra infantil al mateix temps que fomenta la inclusió de requisits relatius a salaris dignes.logo-blue-angel.png
Der Blaue Engel

Sistema d'etiquetatge ecològic alemany concebut per distingir els productes amb baixa incidència sobre el medi ambient durant el seu cicle de vida. Va ser el primer a constituir-se en el món, el 1977. A més dels criteris ambientals, incorpora els de qualitat, seguretat, consum d'energia i altres. És una de les etiquetes amb més prestigi a nivell mundial quant a exigència de criteris es refereix. Reuneix 94 categories de productes dels quals el 60% correspon al paper reciclat, pintures i vernissos, taulers reciclats, fotocopiadores i recobriments de fibra de fusta ...BDIH


L'associació BDIH és una federació d'empreses i fàbriques alemanyes dedicades a la farmàcia, dietètica i productes per a la higiene. El 1996, treballant conjuntament amb les empreses més importants de cosmètica natural, van establir un seguit de directives que permetessin definir i certificar una cosmètica autènticament natural d'acord amb les expectatives dels consumidors. Els productes que compleixen aquests requisits són certificats com "Producte cosmètic natural controlat" i estan avaluats per Ecocontrol, un laboratori independent.


FAIRTRADE - COMERÇ JUST

La FLO (Fairtrade Labelling Organization) International es va crear el 1997 per tal d'establir els estàndards del Comerç Just, donar suport, inspeccionar, certificar als productors en desavantatge i harmonitzar el missatge del Comerç Just de tot el moviment. El COMERÇ JUST és una alternativa al comerç tradicional en el qual, a més dels criteris econòmics, es tenen en compte valors ètics que abasten aspectes tant socials com ecològics, contribuint a que les poblacions més empobrides del planeta tinguin accés a una vida digna. El seu principi fonamental és garantir als productors i productores del Sud una compensació justa pel seu treball, i unes condicions laborals dignes, així com respectuoses amb el medi ambient.


RSOP (Roundtable on Sustainable Palm Oil), Taula rodona sobre Oli de Palma Sostenible

La RSOP, creada l'any 2003, aquesta una organització sense ànim de lucre que està integrada per palmicultores, productors i comerciants, bancs i inversionistes i diverses ONG. El seu objectiu és promocionar el creixement i ús de productes d'oli de palma mitjançant normes i criteris que asseguren una producció sostenible.


2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos