Substàncies Tòxiques

Nom Què és On el trobem Efectes sobre la salut 
Bisfenol-A  BPA és la pedra angular d'un lleuger, clar, resistent a la calor i gairebé infranquejable plàstic anomenat policarbonat. També s'utilitza en resines epòxides.  Ampolles d'aigua, biberons, contenidors reutilitzables d'aliments, vaixella de plàstic, tasses de l'alimentació infantil, revestiments de llaunes de fórmula infantil i altres llaunes, tapes de flascons, discs compactes, aparells elèctrics i electrònics, els segelladors dentals, envasos de pizzes, envasos de crispetes per microones.  Suposa un risc potencial de càncer i es poden confondre amb l'hormona femenina estrogen i alterar les senyals químics extremadament sensible a l'organisme, el sistema endocrí. Podria afectar el cervell, el comportament i la glàndula prostàtica en els fetus, nadons i nens petits. 
Formaldehid  El formaldehid és un ingredient en les resines que actuen com una cola en la fabricació de productes de fusta premsada.  Productes de fusta premsada, com ara taulers de partícules, fusta contraplacada, panells i taulers de fibres, també en coles i adhesius i teles de premsa durables com cortines.  El formaldehid és un conegut carcinogen humà, causant càncer del tracte respiratori o gastrointestinal. Els vapors de formaldehid poden causar nàusees, irritació de la pell, ulls plorosos, o cremor en els ulls, el nas i la gola. 
Ftalats  Aquesta família de productes químics suavitza plàstics. També s'utilitzen per a unir els productes químics.  Xampús, condicionadors, esprais corporals, laques per al cabell, perfums, colònies, sabons, esmalt d'ungles, cortines de bany, tubs medics, bosses IV, pisos de vinil i els revestiments de parets, envasos dels aliments i en recobriments dels productes farmacèutics d'alliberament prolongat.  Un nou estudi realitzat pel Centre de Mont Sinaí per a la Salut Ambiental Infantil i Prevenció de Malalties ha trobat una associació estadística entre l'exposició prenatal als ftalats i la incidència del trastorn d'hiperactivitat i dèficit d'atenció anys més tard. Els ftalats són considerats disruptors endocrins, i els estudis han mostrat una associació estadística entre l'exposició als ftalats i el desenvolupament sexual masculí. La investigació també ha demostrat que els ftalats interrompen el desenvolupament reproductiu dels animals de laboratori masculí.  
PBDEs - Polibromodifeniléteres   Els PBDE són un grup de productes químics utilitzats com a retardants de flama, cosa que significa que redueix la possibilitat de que alguna cosa s'incendii i disminueix la rapidesa amb que es crema quan ho fa en un incendi.  Els PBDE es troben en televisors, ordinadors, aïllament dels cables i l'escuma dels mobles. Amb el temps, televisors i altres productes van perdent els PBDE que s'acumulen en la pols. Més de 124 milions de lliures de PBDE es produeixen anualment a tot el món i no es descomponen fàcilment.  Els PBDE s'acumulen en el cos. Les proves de toxicologia mostren que els PDBE poden danyar el fetge i els ronyons i afectar el cervell i el comportament, segons l'EPA. 
PFOA - Àcid perfluorooctà (també anomenat C8)  PFOA s'utilitza per fer tefló i milers d'altres productes antiadherents i repel.lents a les taques i l'aigua.  El PFOA és present en el tefló i altres recobriments antiadherents o antitaques i repelents a l'aigua com un rastre d'impureses. Aquests recobriments s'utilitzen en estris de cuina, mobles roba impermeable i transpirable, les catifes i en una miríada d'aplicacions industrials.El PFOA també pot ser produït per la descomposició d'aquests productes.  Gairebé tothom té PFOA en la seva sang. El PFOA causa càncer i problemes del desenvolupament en animals de laboratori. La conclusio de la investigació de l'EPA sobre el PFOA es "indicatius de carcinogenicitat, però no suficient per avaluar el potencial carcinogènic en humans." 

 

FONT: CNN

Alguns ingredients comuns en els productes de cosmètica i de cura personal (i els seus potencials efectes secundaris) són:

Els productes cosmètics i de cura personal també pot contenir còctels químics. Literalment milers de diferents productes químics s'utilitzen en productes de cura personal. Molts d'ells han estat testats de forma mínima, i és estrany que se'ls hagi testat junts en un ús prolongat. A més dels destil·lats de petroli i el formaldehid abans esmentats , altres dels pertorbadors més importants són:  

Els parabens (Propil, Isopropil, Butil, i Isobutylparabens) - Aquests compostos han estat notícia recentment ja que s'han trobat en molts tumors de mama. Imiten el estrogen en el cos, i poden causar trastorns reproductius i de desenvolupament.  

Les fragàncies - una " fragància " en realitat conteniene una barreja de productes químics, no només un. Estan sovint vinculades a les al·lèrgies i poden contenir disruptors endocrins.  

El quitrà d'hulla - utilitzat en tints per al cabell i altres productes (com la màscara de pestanyes), el quitrà d'hulla és un carcinogen humà conegut.  

El resorcinol - es troba en els colors de pèl i productes de blanquejants (reflexos "naturals" algú els usa?). Provoca irritació cutània i trastorns del sistema immunològic, pot alterar la funció normal de la tiroide.  

El Oxybenzone - que es troben en els protectors solars i està vinculat a la irritació de la pell, sensibilitat i al·lèrgies, disminució del pes en néixer en els nadons les mares tenien una major concentració d'aquesta substància a la sang.  

 

Alguns ingredients comuns en els productes de neteja de la llar (i els seus potencials efectes secundaris) són:

El clor - pot causar irritació a la pell, ulls i vies respiratòries. L'exposició perllongada o fort pot causar problemes respiratoris i edema pulmonar no cardiogènic (no arriba suficient oxigen als pulmons). També pot formar agents carcinògens secundaris amb altres productes.

Els destil·lats de petroli - l'exposició a curt termini pot causar marejos, somnolència, mal de cap i nàusees, i irritació de pell, coll i ulls. L'exposició perllongada pot causar sequedat i esquerdament de la pell. Hi ha possibles interaccions amb el sistema respiratori, els ronyons i el fetge.

L'amoníac - l'amoníac és irritant i corrosiu. La baixa exposició produeix irritació cutània i ocular. Les concentracions més altes poden causar lesions i cremades greus.

El fenol i el cresol - són ràpidament absorbits per la pell, poden causar cremades a la pell i els ulls per contacte. Si s'ingereixen, poden causar diarrea, desmais, marejos i dany renal i hepàtic. La sobreexposició pot conduir al coma, convulsions, cianosi i mort.

El formaldehid - és un conservant, presumpte carcinogen que pot irritar els ulls, la pell i les vies respiratòries.

El naftalè - es troba en boles de naftalina, fumigants, desodoritzants i el fum de segona mà. Potencial cancerigen, aquesta substància pot causar nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea, confusió, sudoració profusa, febre, taquicàrdia, convulsions, coma, dany hepàtic, dany ocular i més.

El paradiclorobenceno - un altre pesticida trobat en boles de naftalina i els blocs de desodorant fets per pots d'escombraries i lavabos. Pot cremar la pell, causar irritació dels ulls i el nas, causar nàusees, vòmits, marejos, fatiga i mal de cap. Possible carcinogen humà, vinculat a problemes amb el sistema nerviós central, el fetge i els ronyons.

L'àcid clorhídric (muriàtic) - es troba en netejadors de vàters, netejadors de formigó, productes de neteja per a dutxes i netejadors per a piscines. Aquest és un àcid fort. És altament corrosiu, i pot cremar qualsevol cosa amb la que entri en contacte. Pot causar set intensa, dificultat per empassar, nàusees, vòmits, diarrea, col·lapse i fins i tot mort.

 

Extret del llibre "Common Sense Health ( detox , diet & Physical activities )" de Laurie Neverman

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos